Çorumda Temel Eğitim ve Kayıtlı İstihdam Semineri Yapıldı.
14 Şubat 2017 Salı, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası
‘Kayıtlı İstihdam için Ortak Fayda; Diyalog ve İşbirliği Projesi’ kapsamında Çorum ilinde temel eğitimler (kişisel gelişim) ve bilinçlendirme seminerleri yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı olduğu, ‘Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı’ kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından uygulanmakta olan ‘Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi’nin Eğitim ve Bilinçlendirme Faaliyetleri kapsamında Çorum’da planlanan kişisel gelişim eğitimi ve üniversite öğrencilerine yönelik kayıtlı istihdam semineri yapıldı.
Temel eğitim (Kişisel Gelişim Eğitimi) Yoğun ilgi gördü.
14-16 Şubat 2017 tarihlerinde yapılan eğitimlere İŞKUR’a kayıtlı işsizlerden 85 kişi katılım sağladı. Eğitim açılış konuşmalarında Samsun TSO Dış İlişkiler Müdür Yard. Oğuz SANDIKÇI ve Proje Koordinatörü Mehmet HUNTÜRK tarafından proje hakkında bilgilendirme yapıldı.
Yönetici Koçu ve Yönetim Danışmanı Cüneyt Örkmez’in konuşmacı olarak yer aldığı kişisel gelişim seminerimize, vasıflarını geliştirmek isteyen işsizlerle kariyer hedefi açısından beceri eğitimi almak isteyen çalışanlardan oluşan 85 kişi katıldı.
3 gün süren eğitimlerde kayıt içi istihdamın önemi, temel iletişim teknikleri, başarı ve sonuç odaklılık, beden dili, takım çalışması, verimlilik, iş yaşamında profesyonel davranış, stresle başa çıkma yöntemleri, zaman, motivasyon ve performans yönetimi, problem çözme teknikleri ve değişim yönetimi gibi temel becerileri ve kişisel gelişimi sağlayan konular ele alındı.
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda yapılan eğitimin son gününde kapanış toplantısı düzenlendi. Kursiyerlerin katılım belgelerinin dağıtılmasıyla devam eden kapanış töreni, pasta kesimiyle sona erdi.
Üniversite Öğrencileri Bilgilendirildi.
Projemizin Eğitim ve Bilinçlendirme Faaliyetleri kapsamında üniversite düzeyinde, çalışma hayatına başlamak üzere olan öğrencilere yönelik kayıtlı istihdam bilinçlendirme semineri 15 Şubat 2017 Çarşamba, Saat: 14.00’te Hitit Üniversitesi İİB Fakültesi Konferans Salonunda yapıldı.
Seminer açılışında Proje koordinatörü Mehmet Huntürk tarafından proje hakkında kısa bilgilendirme yapıldı, 60 Civarında öğrencinin katıldığı seminerde, Gazi Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve aynı zamanda köşe yazarı Okan Güray BÜLBÜL tarafından; Kayıtiçine girmenin faydaları ve kayıtdışılığın maliyeti konusundaki bilinç düzeyinin düşük olduğu gerçeğinden hareket ederek; üniversite düzeyinde, çalışma hayatına başlamak üzere olan öğrencilere yönelik olarak, kayıtiçi çalışmanın önemi konusundaki bilinç düzeyini artırmak, istihdam piyasasının dünyada, Avrupa Birliği’nde ve Türkiye’deki mevcut durumu, Sosyal Güvenlik Sistemi ve sistemdeki son yenilikler, yaşanan sorunlar, istihdam piyasasının tarafları, eğitim, yaş, bölge, gibi farklı kriterlere göre istihdam durumu, işçiler-işverenler ve kamu-yerel otoriteler gözüyle istihdam piyasası, kayıtlı istihdamın kalkınma açısından önemi ve kayıtdışı istihdamın olumsuz etkileri gibi konuları içeren bilgiler verdi, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.