Proje Kamuoyuna Tanıtım Toplantısı Albüm
15 Kasım 2016 Salı, Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi
Toroslarda Dezavantajlı Kişilere Tekstil Sektöründe İstihdam Sağlanacak

Bugüne kadar hayata geçirdiği 26 AB projesi ile Mersin’de ilkleri ve enlerin öncülüğünü yapan Toroslar Belediyesi, dezavantajlı kişilere istihdam alanları sağlayacak yeni bir AB projesine daha imza attı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı koordinesinde; Toroslar Belediyesi, İçel Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Vakfı (İSGEV) ile Günebakan Kadın Derneği işbirliğinde düzenlenen “Dezavantajlı Kişilerin Tekstil Sektöründe İstihdamının ve Küçük Ölçekli Girişimcilerinin Desteklenmesi’ Projesi, kamuoyuna tanıtıldı.

İlk etapta dezavantajlı 80 kişiye ulaşılması hedeflenen projenin tanıtım toplantısı, Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerefattin Aşut, İçel Sanayi Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Vakfı (İSGEV) Başkanı Dilek Aslan Zoburoğlu, Günebakan Kadın Derneği Başkanı Selma Doğru, Mersin Giyim Eşyası Esnaf Odası Başkanı Halim Çavuşoğlu, tekstil sektöründe faaliyet gösteren iş adamları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ile basın mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasını ev sahibi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna yaptı. Belediye Başkanı Hamit Tuna, 2005 yılında başlattıkları AB projeleriyle Toroslar’a sosyal ve ekonomik alanda büyük katkılar sunduklarını kaydederek: “Belediye olarak kamunun fayda aldığı tesisleri yaparsınız ama önemli olan insanlarımıza rahat ve huzurlu bir yaşam sunmaktır. İnsanlarımıza meslek öğretmek, altın bilezik takmak ve girişimci olarak destekleyerek bir işyeri açmasını sağlamak kadar güzel bir şey yoktur. İşte Toroslar Belediyesi olarak biz bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Toroslar Belediyesi olarak toplumun her katmanıyla bir araya gelerek, projeler üretmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Tuna: “2004 yılında göreve geldiğimizde Belediyemiz kıt imkanlara sahip bir kurumdu. O imkanları zorladık ve toplumuzun her katmanıyla bir araya gelerek, ilçemizin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesi için projeler ürettik. Meslek odalarımızla, üniversitelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla diyalog kurarak birçok ortak projeye imza attık. AB projelerimizdeki serüvene ilk olarak aşçılık ve iklimlendirme mesleki eğitimiyle başladık. Ekip arkadaşlarımız bu sistemi öğrendi ve birçok kuruma önerilerde bulumaktayız.12 yıldır hazırladığımız projeler rol model oldu. Aşağı yukarı her yıl bir proje hazırlıyor ve yolumuza devam ediyoruz. Her yaptığımız proje bize yeni bir ufuk açıyor. Bu anlamda ilk projemizden sonra işin sürdürülebilirliği noktasında Toroslar Teknik ve Mesleki Eğitim Kurslarımızı (TORTEK) kurduk. Bugün TORTEK ile 26 branşta, 58 eğitim merkezimizde 17 bin inşamıza mesleki eğitim verdik ve meslek sahibi yaptık. Kursiyerlerimizin birçoğu girişimci oldu ve özellikle aşçılık ve iklimlendirme branşında mesleklerine seçmelerine vesile olduk. Bölgemiz, sosyal doku olarak Türkiye’nin birçok ilinden gelen insanlarımızın yaşam yeri olarak seçtiği bir yerleşimdir. Kursiyerlerimizin mesleki eğitimin yanı sıra birbirleriyle tanışmalarına ve dostluklar kurmalarına vesile olduk. AB Projelerimizle, bölgemize bir değer kattığımızı düşünüyoruz.İyi bir ekibimiz var. İşimiz, insanlarımıza rahat ve huzurlu bir yaşam sunmaktır. İşimizi doru yapıyoruz ve takip ediyoruz” dedi.

Hayata geçirdikleri Dezavantajlı Kişilerin Tekstil Sektöründe İstihdamının ve Küçük Ölçekli Girişimcilerinin Desteklenmesi projesinin de hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Hamit Tuna: “ Toroslar Belediyesi olarak kentimizdeki ve ilçemizdeki tekstil sektöründe çalışan iş adamlarımızla sürekli bir araya gelerek, insanlarımıza istihdam yaratmak konusunda istişarede bulunuyoruz. İnşallah bu projemizle de dezavantajlı kişilere tekstil sektöründe istihdam sağlamayı amaçlıyoruz. Projemizin hayırlı olmasını diliyor ve destek veren kurum ve kuruluşlara da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerefattin Aşut, Şiddet mağduru kadınlar ve dezavantajlı gruplara tekstil sektöründe girişimcilik ve istihdam imkanı sağlayacak olan projenin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek: “ Toroslar Belediyemizin öncü olduğu bu proje, bu anlamda MTSO olarak bizim yıllardır süre gelen hedeflerimize ve çalışmalarımıza o kadar uygun geldi ki, bu projenin bir paydaşı olmaktan gerçekten mutluluk duyuyoruz. Bu anlamda bizleri bu projenin bir parçası yapan Toroslar Belediyemize, değerli Başkanımız Sayın Hamit Tuna’nın şahsında teşekkür ediyoruz. Bu projeyi, her düzeyde bir eğitim, uyum ve umut projesi olarak görüyorum” dedi.
Mersin Giyim Eşyası Esnaf Odası Başkanı Halim Çavuşoğlu da bir tekstilci olarak Toroslar Belediyesi’nin hayata geçirdiği anlamlı projeden dolayı Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek: “ Bu toplantılar, kentimizin sorunlarının çözülmesi, gelişmesi ve başarılı kurumların diğerlerine örnek teşkil etmesi anlamında büyük bir kazanımdır” dedi.

Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Hamit Tuna protokol üyelerine ve katılımcılara; Yunus Emre Kültür Merkezi’nin içerisinde oluşturdukları mesleki eğitim kurslarını, AB proje ofisini, Toroslar Turunç Kadın Yaşam Merkezini ve Yörük Kültür Müzesini gezdirerek, tanıttı.