'ROMAN KADINLARIN MANDREL BONCUK YAPIMIYLA İSTİHDAMA KATILMASI' PROJEMİZİN AÇILIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİK Albüm
19 Ocak 2017 Perşembe, Efeler, Aydın , Türkiye
01 Kasım 2016'da başlayarak 31 Ekim 2017 yılında bitecek olan, Avrupa Birliği’nin 108 bin Euro hibeyle desteklediği 'Roman kadınların mandrel boncuk yapımıyla istihdama katılması' projemizin açılış toplantısı gerçekleştirdik.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi başkanlığı'na ait "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebirliklerinin Geliştirilmesi" hibe programınca desteklenmeye değer bulunan ve Aydın Romanlar Sosyal Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği tarafından yürütülen “Roman Kadınların Mandrel Boncuk Yapımıyla İstihdama Katılması” projemiz kapsamında, Efeler Ilıcabaşı mahallesindeki park kıraathanesinde gerçekleştirilen toplantımıza Aydın Romanlar Sosyal Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdül Aydeniz, Sepet Projesi Koordinatörü Cihan Gider, Boncuk Projesi Koordinatörü Enver Erbil, Ilıcabaşı Mahallesi Muhtarı Alim Tarım ve romanlar katıldı.


"ATA MESLEĞİMİZİ YENİDEN HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Aydın'da hayata geçirilen "Roman Kadınların Mandrel Boncuk Yapımıyla İstihdama Katılması" projesiyle Roman kadınlar hem unutulmaya yüz tutmuş bir mesleği yaşatacak hem de iş birimi olarak bütçesine katkı sağlayacaklarını belirledi Aydın Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdül Aydeniz: "Aydın'da 50 Roman kadına mandrel Boncuk yapımıyla ilgili kurs verilecek Boncuk yapımı, sepetçilik, semercilik gibi sanatlarımız atalarımızdan geliyor. Biz, unutulmaya yüz tutan bu sanatlarımızı tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Aydın'da Kuşadası, Didim gibi turizm yerlerinde de Roma kadınlarımızın işi potansiyelini artırma karası sepet örme ve mandrel boncuk yapımı projemizi Aydın'da başlayan tık. Kendinizi, katılacağınızı vesilesiyle geliştirsene kurslar. Biz KOSGEB başvurusunun ardından 50 kadınımıza iş yeri açma hususunda da 50 bin liralık hibe programı çıkartmayı düşünüyoruz. 50 kadınımıza 7 ay belirli aralıklarla kurs vereceğiz. KOSGEB başvurumuzun ardından, kadınlarımızı iş kadını yapacağız. Projeye başvurduk. Sepetçilik, çiçekçilik, at arabacılığı gibi ata mesleklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz.Kuşadası'nda, Didim'de proje ile bitimiyle birlikte sepet sergileri açabiliriz. Bu konuda da belediyelerimizden destek bekliyoruz "dedi.

Konuşmanın ardından "Roman Kadınların Mandrel Boncuk Yapımıyla İstihdama Katılması" projesi Koordinatörü Enver Erbil proje hakkında bilgi verdi.