İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi örnek proje seçilerek ‘Hayatlar Değişiyor, Türkiye Gelişiyor’ Proje Fuarına katıldı. Albüm
5 Aralık 2016 Pazartesi, Sheraton Hotel- Ankara
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, Operasyon Faydalanıcısı Sosyal Güvenlik Kurumu olan Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı (PRE-II) kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla yürüttüğü “İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi ile Sheraton Ankara Hotel’de düzenlenen “Hayatlar Değişiyor, Türkiye Gelişiyor” proje fuarına katıldı.

Türkiye’nin 36 ilinde yürütülen örnek seçilmiş 55 projeye ait ürün ve çıktıların sergilendiği fuarda, proje ekibi ziyaretçilere projelerinin amaçları ve başarıları hakkında bilgiler de aktardı. Ayrıca, projenin Kanal 32 ekranlarında yayınlanan TV programının ekibi de fuara katılarak diğer proje yetkilileri ile röportajlar gerçekleştirdi.

KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİMİNDEN ENGELLİ BİREYLERİN İSTİHDAMINA…
Fuara katılan projeler, kız çocuklarının eğitiminden, engelli bireylerin istihdama kazandırılmasına, ormancılık sektöründe belgelendirmeden, gastronomiye geniş bir alanı kapsıyor.

ÖDÜL KAZANAN FOTOĞRAFLAR DA SERGİLENDİ
Fuar alanında ayrıca, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında düzenlenen, “İnsana Odaklan – Değişimi Yansıt” başlıklı fotoğraf yarışmasında ödül kazanan eserler de sergilendi.

“İnsana Odaklan – Değişimi Yansıt” fotoğraf yarışmasıyla, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’nın amacı hakkında kamuoyunu bilgilendirmek, bu çerçevede yürütülen faaliyetlere yönelik toplumsal duyarlılığı yükseltmek, program kapsamındaki kaynakların daha verimli ve etkili kullanılması için bu imkanlara ilişkin farkındalığı arttırmak hedeflendi.

HEDEF: İSTİHDAMI ARTIRMA
T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nca geliştirilen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı, Avrupa Birliği tarafından aday ülkelere sağlanan mali yardımların çerçevesini oluşturan Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) yoluyla aktarılan kaynakların ve bunlara eklenen ulusal kaynakların etkin kullanılmasını amaçlıyor. İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’nın öncelik alanları istihdam, eğitim, hayat boyu öğrenme ve sosyal içerme olarak belirlenmiştir. Program temelde ülkemizde istihdamı artırmayı hedefliyor. Bu amaçla kadınlar, gençler, engelliler, eski mahkûmlar, Romanlar, yerinden olmuş kişiler, gecekondu bölgesinde yaşayan yoksul bireyler gibi dezavantajlı kişilerin istihdama kazandırılması, kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması, mesleki eğitimin güçlendirilmesi, işçi ve işverenlerin değişen küresel koşullara uyum yeteneğinin artırılması gibi tematik alanlara proje bazlı destek veriliyor.