Ray Kaynakçıları Sertifikalanıyor Projesi’ne Karabük’te büyük ilgi Albüm
4 Mayıs 2017 Perşembe, Eskipazar/KARABÜK
YOLDER’in, Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Ray Kaynakçıları Sertifikalanıyor” adlı mesleki eğitim projesi kapsamında düzenlediği Proje Tanıtımı ve Hayat Boyu Öğrenme Bilgilendirme Semineri Karabük’te yoğun katılımla gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı tarafından yürütülen Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II Hibe Programına kabul edilen proje hakkında bilgilerin paylaşıldığı seminerde, Türkiye’nin ilk sertifikalı ray kaynakçılarının hayat boyu öğrenme sürecine dahil edilerek istihdama yönelik önemli bir şans elde edecekleri anlatıldı.

Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (YOLDER) tarafından yürütülen Ray Kaynakçıları Sertifikalanıyor Projesi Tanıtımı ve Hayatboyu Öğrenme Bilgilendirme seminerlerinin üçüncüsü Karabük’te yapıldı. Karabük Üniversitesi Eskipazar Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi içinde gerçekleştirilen seminere TCDD Eğitim Dairesi Şube Müdürü Ekrem Arslan, RAYTEST Belgelendirme Kurumu Müdürü Ebru Köse, YOLDER Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Ocak, YOLDER üyeleri, Proje çalışanları ile birlikte çok sayıda öğrenci, mezun ve işsiz yetişkinler katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan YOLDER Yönetim Kurulu Başkanı Özden Polat, istihdama yönelik olarak düzenlenen Alümünotermit Ray Kaynakçısı kursları ve kurs bitiminde gerçekleştirilecek sertifikalandırma sınavı hakkında katılımcılara bilgi verdi. İzmir, Ankara ve Erzincan’da düzenlenecek toplam 6 kurs için çok sayıda başvuru yapılmasından memnuniyet duyduklarını belirten Polat, “Projemize gösterilen ilgi doğru yolda olduğumuz inancımızı pekiştirdi. Dernek olarak üyelerimizin mali ve sosyal haklarını iyileştirmek için yaptığımız çalışmaların yanında sivil toplum örgütlerinin üstlenmesi gereken sosyal sorumluluğun farkındayız. Bu nedenle mesleki eğitim projelerimizi hayata geçirmek, üyelerimizin hayat boyu öğrenme süreçlerine katılımını artırmak ve işsiz gençlerimize iş kapısı aralamak için çıktığımız yolda bizi destekleyen Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığına teşekkür ederiz” diye konuştu.
Seminerde Hayat Boyu Öğrenme konulu bir sunum gerçekleştiren YOLDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Ocak da, “Dernek olarak hayat boyu öğrenmenin önemine inanıyor ve tüm üyelerimizin hayatlarının her alanında eğitim süreçlerine dahil olması için projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Ray Kaynakçıları Sertifikalanıyor projesi de bu inancımızın bir sonucu olarak hayata geçti. Toplam 12 ay sürecek projemizin 7.ayını tamamladık ve kurslara 8 Mayıs 2017’de Ankara ve İzmir’de başlıyoruz. 3-21 Temmuz tarihleri arasında Erzincan’da düzenlenecek son kursların ardından eğitimi tamamlayanlar Türkiye’nin tek yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşunda sınava girecekler ve başarılı olan işsiz kursiyerlerimizin en az yüzde 20’sine istihdam sağlanacak” dedi.
Seminerde konuşan TCDD Eğitim Dairesi Şube Müdürü Ekrem Arslan ise gençlere nasıl bir insan gücüne ihtiyaç duyduklarını anlattı. Arslan, raylı sistemler alanında artan yatırımların ve hızla gelişen teknolojinin nitelikli ve kendini geliştiren insan kaynağına duyulan ihtiyacı her geçen gün arttırdığını vurguladı.
RAYTEST Müdürü Ebru Köse de seminerde gerçekleştirdiği sunumda, RAYTEST’in tanıtımı, demiryolu sektöründe yaşanan gelişmeler, MYK ve Mesleki Yeterlilik Belgeleri hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı.

******
‘Bu yayının içeriğinden yalnızca Demiryolu Yapım ve İşletim Personeli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği sorumludur ve bu içerik hiçbir şekilde Avrupa Birliği veya Türkiye Cumhuriyeti’nin görüş ve tutumunu yansıtmamaktadır.’