İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi Vestel City Ziyareti...
16 Aralık 2016 Cuma, Vestel City- MANİSA


İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi Vestel City Ziyareti

Türkiye’de, sosyal güvenliğin sürdürülebilirliğini zedeleyen, kayıt dışı çalışan işçilerin haklarından mahrum kalmasına neden olan kayıt dışı istihdamla mücadele etmek amacıyla yenilikçi bir tutum sergileyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile koordineli olarak Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı olan projemiz ile Süleyman Demirel Üniversitesi Batı Akdeniz Bölgesi özelinde, ülkemizde kayıtlı istihdamın önemi, kayıt dışı istihdamın çalışana ve ülkeye getirdiği yükler konusunda güncel gelişmeler ışığında yürütülmekte olan İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor projesi, faaliyetleri kapsamında Vestel City ziyareti gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencilerinin ve Akademisyenlerin katıldığı ziyaret programı kapsamında Manisa’da yaklaşık 400.000 m² kapalı alan ve yaklaşık 800.000m² açık alan üzerinde faaliyet gösteren Vestel fabrikaları gezildi.

YERLİ ÜRETİMİN DEVİ “VESTEL CITY”…

Üretim tesislerinin ziyareti sırasında, şirket yetkilileri tarafından bilgilendirilmiştir. Ülkemizde, bu kadar büyük boyutta ve gelişmiş endüstriler seviyesinde yapılan üretimin, hak ettiği değeri görmediği belirtildi. 1 milyon m² üretim tesisinde, günde 76.000 parça üretim kapasitesinin olduğu bildirildi. Yapılan son anlaşmalarla dünya genelinde farklı markalarla 153 ülkeye ihracat yapan Vestel şirketi, farklı markalar altında yaptığı üretimlerle Avrupa’da başta İspanya piyasasındaki Pazar payı liderliği olmak üzere ülkemizi gururla temsil etmektedir.

BÜYÜME ve GÜVEN SAĞLAMADA KAYITLI ÇALIŞMANIN ÖNEMİ

Proje faaliyetleri kapsamında, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazif ZORLU ile görüşme yapıldı. Yaklaşık 1 saat süren görüşmede, Nazif ZORLU ile kayıtlı istihdamın ve kayıtlı çalışmanın önemi üzerinde duruldu. Avrupa’nın en büyük üretim tesisine Vestel markasıyla sahip olunduğunu söyleyen ZORLU, bu büyümenin etkenlerini kurumsallaşmış şirket yapısı, araştırma ve geliştirmeye verilen önemin yanında kayıtlı çalışma ortamının temin edilmesi olarak gösterdi. Kayıtlı çalışmanın ve kayıtlı çalıştırmanın hem çalışanlar, hem kamu üzerinde güven etkisi yarattığının altını çizdi. Ulaşılmaz görünene ulaşmanın yolunun kendine olan güven ve çevreye verdiğin güvenden geçtiğini söyleyen ZORLU “Biz bugün dünya çapında tasarımlarımızı ürünlerimizi kabul ettiriyoruz. Bunun temeli güvendir. Kayıtlı istihdam ve kayıtlı çalışmayla toplumsal ve kamusal güveni tesis ediyoruz. Başarımızın arkasında yatan sırlardan birisi budur. Kayıtlı istihdam ile kayıtlı üretim ile marka tescilleri ile adım adım bugüne geldik. Ülkemiz, ailemiz ve kendimiz için daha yürüyecek çok yolumuz var. Kendinize güvenin ve her ne ürünü tüketirseniz tüketin yerli marka tüketin. Biz bugün dünya standartlarında ürünler üretiyoruz. Markamızı dünyanın 153 ülkesine kabul ettirdik. Biz bu başarıyı kendimize güvenerek, girdiğimiz her ortamda güveni tesis ederek başardık” dedi. Program, araştırma-geliştirme bölümleri ile üretim tesislerinin gezilmesinin ardından tamamlandı.