Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimi Tamamlandı Albüm
17 Ocak 2017 Salı, Isparta Öğretmenevi-ISPARTA
İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi eğitim faaliyetleri kapsamında, 16.01.2017-17.01.2017 tarihlerinde Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimi düzenlendi.

İki günde tamamlanan eğitimimizin birinci gününde, katılımcılara İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi tanıtılmış, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi ve kayıt dışı istihdam konusunda konuşma yapmış ve eğitimin birinci gününde katılımcılara Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimi ile ilgili konularda bilgiler sunulmuştur. İlk günün devamı niteliğindeki ikinci günde ise katılımcılara Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma konularında sunulan bilgilerle uygulama tamamlanmıştır.

İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimi’ne Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, Isparta ilinde faaliyet gösteren işverenler, çalışanlar, Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Eğitim Açılışı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardında proje tanıtım filmi gösterimiyle açılmıştır. Açılışta Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, katılımcılara ve kamuoyuna kayıt dışı istihdamın maliyeti ve proje ile ülkemizin bu sorununa yapmayı istekli katkıları anlattı.

Projedeki amaçlarının üniversiteye iş sektörünün işbirliğini artırmak ve bu doğrultuda kayıtdışı istihdamın önüne geçmek olduğunu söyleyen Başdeğirmen “ Bugünkü amacımız Ticaret ve Sanayi Odası olarak Süleyman Demirel Üniversitesi olarak öncelikle üniversite ile iş adamlarının iş sektörünün beraber iş yapabilme kabiliyetini artırmaktır. Her zaman şu konuşulur: Üniversiteler neden sanayiyle iş adamlarıyla esnaflarla birlik entegre olamıyor. Biz gerçekleştirdiğimiz birçok projeyle bunu aştık. Türkiye’nin birçok yerinde üniversitelerle işverenler arasında ticarethaneler arasında bu aksama devam etmektedir. Bizler bunu aşmak için yapmış olduğumuz çalışmalardan sonra şu anda en önemlilerinden bir tanesiyiz. O kadar çok amaç var ki sonuca gittiğimizde bunu hep beraber paylaşacağız. Amacımız bir tanesi üniversite ile şehri birleştirmek, iş adamlarını birleştirmek, daha güzel projeler ortaya çıkarabilmektir. İkinci bir amacımız en önemlisi de bu kayıtsız istihdam, kayıt olmadan çalışan işçilerimizin, çalışanlarımızın kayıt altına alınabilmesidir. Kayıt altına alınabilmek için neler yapmamız lazım, neden bunu yapmamız lazım bunları paylaşacağımız bir programın içerisindeyiz.” dedi.

Verilen eğitimlerle iş yerlerindeki kayıt dışılık oranının düşeceğini vurgulayan eğitmen Sosyolog Nurcan ÖZCAN, eğitimlerin amacının işletmelerdeki bilinç düzeyini artırmak olduğuna dikkat çekti. Özcan ayrıca proje kapsamında eğitimlerin devam edeceğinin altını çizen Özcan “Kayıtlı istihdamın teşvik noktasında kurumsallaşmanın önemi çok büyük şirketlerin kurumsallaşma süreci ilerledikçe yeni bilimsel ve bilgi yükünü, teknolojik gelişmeleri sağladıkça kayıtlı istihdamında teşviki artacaktır firmalar için. Bu eğitimlerin temel amacı da işletmeler düzeyindeki bilinç düzeyini artırmak. Bu anlamda yeni girişimlerinde kurumsallaşma sürecine adaptasyonunun artırılmasını amaçlıyoruz. Kayıt dışı istihdamı önleme yönünde, kayıtlı istihdamı teşvik yönünde önemli sonuçlar olacaktır. Bu eğitimler sayesinde yaygınlaştırılması hedefleniyor. Sosyal diyalog projeleri açısından da kayıtlı istihdama yönelik çalışmalar devam edecek, eğitimler devam edecek ve Türkiye genelinde de güzel bir çalışma olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimi kapsamında, Kurumsallaşmanı Tanımı, Kurumsallaşmanın Önemi, Kurumsallaşma Unsurları, Kurumsallaşma Süreci, Kurumsallaşmada Atılması Gereken Adımlar konularında bilgi sunulmasının ardından iki günlük eğitim programı tamamlandı.