Satış ve Pazarlama Eğitimi Tamamlandı.
31 Ocak 2017 Salı, Isparta Öğretmenevi-ISPARTA
İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi eğitim faaliyetleri kapsamında, 30.01.2017-31.01.2017 tarihlerinde Satış ve Pazarlama Eğitimi düzenlendi.

İki günde tamamlanan eğitimimizin birinci gününde, katılımcılara İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi tanıtılmış, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi ve kayıt dışı istihdam konusunda konuşma yapmış ve eğitimin birinci bölümünde katılımcılara bilgiler sunulmuştur. İlk günün devamı niteliğindeki ikinci günde ise katılımcılara Satış ve Pazarlama konularında sunulan bilgilerle uygulama tamamlanmıştır.

İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi Satış ve Pazarlama Eğitimi’ne Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri, Isparta ilinde faaliyet gösteren işverenler, çalışanlar, Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Eğitim Açılışı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardında proje tanıtım filmi gösterimiyle açılmıştır. Açılışta Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, katılımcılara ve kamuoyuna kayıt dışı istihdamın maliyeti ve proje ile ülkemizin bu sorununa yapmayı istekli katkıları anlattı.

Türkiye’de her üç çalışandan birinin kayıt dışı çalıştırıldığını belirten ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) olarak Isparta’da kayıt dışı işçi çalıştıran hiçbir üyelerinin arkasında olmayacaklarını söyleyen ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen “Şu anda baktığımız zaman biz o kadar zor durumdayız ki ülke olarak bu kayıt dışında. Ülkemizde her üç kişiden 1 kişi kayıt dışı olarak çalışmakta. Yani devletimiz 3 kişiden alması gereken primi 2 kişiden alıyor. Kaç kişiye veriyor? Baktığımız zaman Türkiye’de 20 milyon kişi prim ödüyor. Bunun karşılığında kaç kişi prim alıyor biliyor musunuz? 11 milyon kişi prim alıyor. Yani 2 kişi 1 kişinin emekli maaşını ödüyor şu anda. Biz biraz daha bu konuda bu tür eğitimlere, bu tür çalışmalara destek verirsek hep beraber, bizler daha şevkli daha farklı daha etkin programlar hazırlama sürecine girebiliriz. Biliyorsunuz ki konumuz kayıt dışı istihdam. bizler Ticaret ve Sanayi Odası olarak kayıt dışı istihdamdan kurtulmak için çok büyük bir mücadele veriyoruz. Önceki yıllara baktığımız zaman bu ters orantılı bir çalışma aslında. Ticaret Odası üyelerini koruması gerekirken şimdi Ticaret Odası üyelerinin eğer bu konuda açığı varsa bunları kapatmak için mücadele içerisinde. Hep beraber bu ülkeyi kalkındırmak zorundayız. Bunun bilincindeyiz. Bizler şu anda mutlaka üyelerimiz her konuda destekliyor koruyoruz. Açıklarını kapatmaya çabalıyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz ancak bu konuda böyle bir yanlışın içerisinde olan üyelerimiz hiçbir zaman yanında değiliz.” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara Satış ve Pazarlama Eğitimi kapsamında, Satış Ve Pazarlamanın Konusu, Tanımı Ve Tarihsel Süreçteki Gelişimi, Pazarlama Planı, Pazarlama Araştırması, Pazarlama Bilgi Sistemi, Tüketici Pazarları Ve Davranışları, Pazarlama Karması (Ürün, Fiyatlandırma, Tutundurma, Dağıtım), Pazarlama Yönetiminin Uygulanması Ve Denetimi konularında bilgi sunulmasının ardından iki günlük eğitim programı tamamlandı.