Şişli-İzzetpaşa Mahallesinde Roman Çocuklarla Çalışma
5 Ağustos 2017 Cumartesi,
Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından yürütülen Dolapdere’de Yaşayan Romanların İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması Projesi kapsamında, İzzetpaşa Mahallesi’nde açılan “Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi”ndeki çocuk çalışmalarını programlı bir hale getirmek amacıyla çeşitli sivil toplum kurumları ile işbirliği yapılmıştır. Bunlar arasında Yüksek Öğretim Rehberliği Tanıtma Vakfı (YÖRET) ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yer almaktadır.

YÖRET Vakfı gönüllüleri, çeşitli üniversitelerin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerinden oluşmaktadır. Çocuklarla çalışma, Çocuk hakları, İletişim ve Liderlik Becerileri, Yaratıcı Drama, Doğaçlama Tiyatro ve Doğaçlama Müzik konularına dair eğitim almış olan gönüllüler, 10-28 Temmuz arasında 8-14 yaş grubundan 30 çocukla “Vurma! Konuş... “ projesi gerçekleştirmiş; 2-11 Ağustos arasında da 8-14 yaş grubundan 15 çocukla daha aynı proje etkinliklerini gerçekleştirecektir.
Proje ile 8-14 yaş grubu kız ve erkek çocukların kişisel gelişimlerine ve birbirlerine hoşgörü ile yaklaşmalarına katkı sağlamak; sanat-oyun-drama etkinlikleri ile ekip oluşturmalarına, farklılıkları kabul edebilmeleri, şiddet ve ayrımcılık önleyici davranışlar ve şiddetsiz iletişim dili geliştirmelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

Toplum Gönüllüleri Vakfı ile 23.07.2017-01.08.2017 tarihleri arasında gerçekleşen Dönemsel Yaz Projesi kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerinde okuyan 30 ünüversite öğrencisi genç, Çocuk Hakları, Ayrımcılık ve Risk Altındaki Çocuklarla Çalışma Yöntemleri eğitimlerinin ardından İzzetpaşa mahallesinde bulunan “Mesleki Eğitim ve Danışmanlık Merkezi”ne gelerek 3 gün boyunca 45 çocukla deney, ip baskı, takı, maske, çarşaf boyama gibi etkinlikler gerçekleştirmiş, projenin kapanış etkinliği olarak çocuklar Pikniğe götürülmüştür.
Proje kapsamında 29 Temmuz tarihinde Bilgi Ünversitesi Sosyal Kuluçka Merkezi’nde projeye katılan gönüllülerle beraber Buçuk filmi izlenmiş, filmin yönetmeni Elmas Arus ile söyleşi gerçekleştirilmiştir.