3 oturumdan oluşan Makine Sektörü Çalıştayı gerçekleştirilmiştir.
19 Nisan 2017 Çarşamba, Ankara
AKÇA Projesi kapsamında Makine Sektörü çalıştayları başarı ile tamamlanmış, sektör paydaşlarının katkıları çalışmalarımızın değerini arttırmıştır.

Makine sektörü çalıştayının ilk oturum günü 28.12.2016 tarihinde Gazi Üniversitesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Ostim’de 72 kişinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Çalıştayımız projede planlandığı gibi ilk oturum gününde sektörün mevcut durumu ve sektördeki sorunların paylaşılarak değerlendirilmesi çerçevesinde gerçekleşmiş ve sektör paydaşlarının projemize ve kayıt dışı istihdama yönelik farkındalığın artırılması sağlanmıştır. Çalıştayın 2.ci ve 3.cü gün oturumları 19.04.2017 tarihinde 72 kişinin katılımı ile Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde sabah ve akşam oturumları olmak üzere gerçekleştirilmiştir. Her 3 oturumunda katılımcıları projemizin paydaşları ve sektör temsilcileri olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen temsilcilerden oluşmuştur. Ankara’da Kayıt Dışı Çalışmanın Yoğun Olduğu İş kollarında Bilinçlendirme, İş birliği ve Mesleki niteliklerin Geliştirilmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen Makine Sektörü Çalıştayı Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği bölümü Araş. Gör. Gültekin Uzun moderatörlüğünde gerçekleştirilmiştir. Çalıştaylarda sektörel sorunların analizi için anket uygulanmış ve katılımcı paydaşların kayıt dışı istihdama ilişkin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak üzere sektörün desteklenmesi ihtiyacı olan unsurlar ve kayıt dışı istihdama yol açan temel sorunlar, sektörde kayıt dışı istihdamın yaygınlığı ve paydaşların görüş ve yaklaşımları değerlendirilmiştir.
Çalıştayın birinci günü 28.12.2016 tarihinde Ankara Ostim Sanayi Bölgesinde bulunan Gazi Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (METEM) Konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. İlk gün çalıştaya 72 kişi katılmış olup, çalıştayın ikinci ve üçüncü günü 19.04.2017 tarihinde Gazi Üniversitesi merkez kampüsünde bulunan Kültür Merkezinde düzenlenmiştir. Bu 2.ve 3.gün çalıştay oturumlarına ise 70 kişi katılmıştır.
kayıt dışı istihdam sorununun Türkiye ekonomisine etkileri üzerinde durmuştur. Daha sonra Araş. Gör. Gültekin Uzun’un kayıt dışı istihdam sorununun makine sektöründeki yansımaları üzerine hazırladığı sunumuna geçilmiştir. Çalıştayların 2. Ve 3.gün oturumlarında makine sektöründe faaliyet gösteren paydaşların ve sektör temsilcilerinin konuşmaları ve paylaşımları gerçekleşmiştir. Firma temsilcileri, işletmeler açısından kayıt dışı istihdam sorunun nedenleri ve hem sektöre hem de ülke ekonomisine getirdiği yüklerden bahsederek sektörün genel olarak sıkıntılarını dile getirmişlerdir. Makine sektöründe yaşanılan sorunlarla beraber sektör temsilcilerinin ortaya koydukları tespitler ile sektörde yaşanılan kayıt dışı istihdam sorununun nedenleri ve çözüm önerileri üzerinde tartışılmıştır. Daha sonra sektörel analizler için hazırlanan makine sektöründe kayıt dışı istihdam konusu ile ilgili anketler katılımcılara uygulanmıştır. 10 sorudan oluşan anketler ile ilgili sektörde çalışan veya çalışmış olan kişilerin fikirlerini almak ve bu konuda çözümleri üretebilmek amaçlanmıştır.