Projemizin imzalanması ve kabulü Albüm
1 Kasım 2016 Salı,
Avrupa Birliği tarafından açılan “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi” hibe programına SERÇEV, “Serebral Palsili Olmam Meslek Sahibi Olmama Engel Değil” adlı proje ile başvuruda bulundu ve projemiz kabul edildi.

Projenin Amacı…
Projemizin amacı serebral palsili çocukların bireysel eğitim programlarıyla mesleki ve teknik eğitim almalarını sağlayarak, onları kendine yetebilen üretken bireyler olarak istihdam edilebilirliklerine imkan sunmak ve onları hayata kazandırmak maksadıyla kullanılacak Millî Eğitim altyapısını geliştirmek ve konu hakkında farkındalığı artırmak. Her bir kursiyerimize bu program süresinde birer yaşam koçu ve iki yaşam koçu asistanı destek verdiler.
METESEN ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı
METESEN ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla ayrıca, İŞKUR, Ankara Sanayi Odası ve OSTİM desteği ile yürüttüğümüz projede öncelikle, planlama çalışmaları tamamlandı, proje ekibi oluşturuldu, alanında uzman danışmanlarımız ve eğitimcilerimiz ile 2 Aralık 2016 tarihinde projenin ilk koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.
19-20 Aralık 2017 tarihlerinde IMKB Karakusunlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde proje ekibinin ve gönüllü olarak projede yer alan öğretmenlerimizin katıldığı bir oryantasyon toplantısı yapıldı. Toplantıda Masa Üstü Yayıncılık Kursu’nda yer alacak kişilere “Serebral palsi nedir, serebral palsili gençlere eğitim verilirken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?” konuları hakkında proje ekibimiz tarafından eğitim verildi. 26-28 Aralık 2016 tarihlerinde danışmanlarımız ve eğitmenlerimiz öncülüğünde, masaüstü yayıncılık kursuna katılacak her bir öğrenci bireysel olarak özel eğitim, ergoterapi ve bilgisayar becerileri konusunda değerlendirildi ve her bir kursiyer için uygulanacak eğitim yöntemi ve kullanacağı yardımcı teknolojilerin tespiti yapıldı.
“Masaüstü yayıncılık” kursuna 33 gönüllü öğretmen ve danışman destek veriyor…
Proje kapsamında açılacak olan “masaüstü yayıncılık” kursumuz, IMKB Karakusunlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde; 36 kursiyer, 2 eğitmen ve 25 gönüllü branş öğretmenimizin katılımı ile 11 Ocak– 9 Haziran 2017 tarihleri arasında yapıldı. Masaüstü yayıncılık kursu projenin en önemli faaliyeti.Kurs bitiminde elde edilecek veriler ile dezavantajlı bireylere yönelik mesleki ve teknik eğitim modüllerinin temeli atılmış oldu ve her kursiyere Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından katılım sertifikası hazırlandı.
Velilere de “girişimcilik kursu”
Projenin temel hedeflerinden biri de, serebral plasili bireylerin istihdam edilebilirliklerinin artırılmasıdır. Bu amaçla hem İŞKUR hem de OSTİM ile yoğun görüşmeler yapıldı. İŞKUR desteği ile masaüstü yayıncılık kursuna katılan kursiyerlerin velilerine ayrıca Girişimcilik Kursu verildi ve kursu başarıyla bitiren velilerimiz “Girişimcilik Sertifikalarını” almaya hak kazandılar. Böylece masaüstü yayıncılık kursunu tamamlayan çocuklarımız, aileleri ile birlikte bir iş kurmanın da altyapısını hazırlamış oldular.

Kariyer ve istihdam günü
OSTİM ile yapılan görüşmeler sonucunda ayrıca Mayıs ayı içerisinde kariyer günü icra ettik, işveren ve dezavantajlı istihdam adayları bir araya gelerek istihdam edilebilirliklerinin arttırılması sağlandı.

Muhteşem bir şenlik haftası …
Proje kapsamında yapılan ana faaliyetlerin yanında bir de şenlik düzenlendi. Şehir merkezine yapılacak olan oryantiring ve farkındalık konserinin ana faaliyetler olduğu bu şenlikte, serebral palsili çocuklarımız ve gençlerimiz akranlarıyla birlikte yer alacaklar.