"Altın Bileziğim Olsun"
25 Nisan 2017 Salı, http://www.markasehirgazetesi.com
http://www.markasehirgazetesi.com/haber/dortyol/altin-bilezigim-olsun/3598.html
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde dezavantajlı grupların meslek sahibi olabilmesi amacıyla hazırlanan "Altın Bileziğim Olsun" projesi için toplantı düzenlendi.


Hatay'ın Dörtyol ilçesinde dezavantajlı grupların meslek sahibi olabilmesi amacıyla hazırlanan "Altın Bileziğim Olsun" projesi için toplantı düzenlendi.

Dörtyol Anadolu Lisesi Müdürü Mesut Uzun, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Öncelikle Altın Bileziğim Olsun projesi basın toplantımıza katıldığınız için siz değerli arkadaşlarımıza, Dörtyol’umuzun güzide basın mensuplarına teşekkür ederek hoş geldiniz diyorum.

HER İNSAN ÖZELDİR

’’Her canlının dünyaya bir geliş sebebi vardır ve her canlının topluma dünyaya katacağı bir şeyler vardır. Toplum için faydalı ve üretken olma bilinci’’ anlayışı ile yola çıkarak ‘Her insan özeldir şuuruyla hareket ettik ve 2,5 yıllık bir çalışmanın sonunda Altın bileziğim olsun projesine imza attık.

Bu proje AVRUPA BİRLİĞİ DEZAVANTAJLI KİŞİLERİN SOSYAL ENTEGRASYONU İLE İSTİHDAM EDİLEBİLİRLİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN HİBE PROGRAMI’dır. ALTIN BİLEZİĞİM OLSUN PROJESİ’nin başlangıcında ve gerçekleştirilmesinde emeği ve katkısı olan başta Çalışma arkadaşlarıma, İlçe Müdürümüz Mehmet TOKSOY’a ve Sayın Kaymakamımız Recep SOYTÜRK’e teşekkür ediyorum.

AMAÇ: DIŞARDAN GELEN MEVSİMLİK İŞÇİ SAYISINI EN AZA İNDİRMEK

Neşeli sokak olarak bilinen ve Dörtyol’umuzun neşesi olan bu güzel insanların sosyal çalışma hayatlarında bir katkımız olsun düşüncesi ile bu projeye başladık. Tarım ve sanayi şehrimiz olan Dörtyol’da Altın Bileziğim Olsun Projesi kapsamında özellikle turunçgil ve zeytin tarımına yönelik "Bahçe Bakımı Eğitimi, Aşılama, budama, ilaçlama, bitki bakımı gibi konularda eğitimler verilmiştir. Geçim sıkıntısı çeken, işsiz 20 kursiyere verilen ve verilecek olan eğitimler ile Bağ bahçe budama konusunda kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak, İş imkânı yaratmak, Tarımda çalışmak üzere ilçe dışından gelen mevsimlik işçi göçünü en aza indirmek hedeflenmektedir.

Bu proje 20 Ekim 2016 tarihinde kabul edilmiş olup süresi 1 yıldır. Bütçesi 48000 Euro dur.
Şuana kadar kursiyerlerimizin Teorik ve Pratik bahçecilik aşılama budama eğitimleri tamamlanmış olup çalışma alanları ile ilgili Girişimcilik ve iletişim eğitimi de aldıktan sonra projenin rapor aşamasına geçilecektir.

Güzel niyetlerle çıktığımız bu yola güzel işler yaparak devam etmek istiyoruz. Niyet güzel, Amaç güzel, Sonu da güzel olur temennisi ile konuşmalarıma sonverirken katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal da ilçede 70 bin dekarda narenciye üretimi yapıldığını, çiftçilerin budama ve bakım işlerinde sertifikalı işçi tercih ettiğini, projenin bu anlamda önemli olduğunu belirtti.

Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Geylan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erdem, ilçedeki basın mensupları ile kursiyerler katıldı.

Haber: Rıdvan KAYA