Proje Kapsamından Planlanan ‘yeni Modeller ve Öneriler Çalıştayı 25 Mayıs 2017 Tarihinde My House Otel'de Yapılacak.
Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ortaklığında yürütülen Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi’nin Ağ Oluşturma Faaliyetleri kapsamında kayıtlı istihdam çalıştayı yapılacaktır. Çalıştayların hedefi, istihdam ile ilgili tarafları bir araya getirerek, fikir alışverişlerinde bulunmaları, birbirlerini anlamalarını ve mevcut sorunlara çözüm bulmaya yönelik çalışma yapmalarını sağlamak olacak.
Proje kapsamından planlanan ‘Yeni Modeller ve Öneriler Çalıştayı 25 Mayıs 2017 tarihinde ekli program doğrultusunda My House Otelde yapılacak. Çalıştayda; Kayıtdışılığın azaltılması ve kayıtiçine girmenin teşvik edilmesi konusunda her alanda geliştirilebilecek bütüncül model önerileri irdelenecektir.
Söz konusu etkinliğimize; TR83 Bölgesi illerden Kamu ve özel sektör kuruluş temsilcileri, Üniversiteler, STK ve Meslek Odası temsilcileri, mali müşavir, avukat gibi meslek temsilcileri, işsiz kişilerle, istihdam piyasasında aktif olarak çalışan temsilciler davet edildi.
Konuya ilgi duyan ve katılmak isteyen kişi ve kurumların 24.05.2017 tarihine kadar katılacak kişi bilgilerini mehmet@samsuntso.org.tr adresine e-mail yoluyla veya 432 36 26 (Dahili 132) telefon numarasına bildirmeleri beklenilmektedir.
Tüm Duyurular
TRH1.3.PREII/P-03/294 Kayıtlı İstihdam için Ortak Fayda; Diyalog ve İşbirliği
Proje Genel Bilgileri
Genel Amacı
Sosyal paydaşlar arasında sağlıklı diyalog ve işbirliği mekanizmalarını geliştirerek, kalkınmanın birincil şartı olan ekonominin ve istihdamın kayıtlı olan kesimini güçlendirmek, kayıtdışı kesimi küçültmek olarak tanımlanmıştır
Özel Amacı
1-Kayıtlı istihdamı bölge düzeyinde % 5 artırmak, 2- Bölgede kayıtlı İstihdam ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyini yüzde 10 artırmak, 3-İstihdam ile ilgili bölgesel düzeyde masabaşı- saha araştırmaları (4) gerçekleştirmek, 4- İstihdam çalıştayları (5) ve İstihdam Fuarları (2) ile kayıtlı istihdam yerel ağını oluşturmak, 5- Sosyal taraflara eğitimler vermek (5 farklı alanda- toplam 14 defa- 350 kişiye), 6-İstihdam ile ilgili 5 farklı yayın çıkarmak ve dağıtmak, 7- İstihdam ödülleriyle (2) kayıtlı kesimi teşvik etmek.
Beklenen Sonuçlar
1-Kayıtlı istihdam bölge düzeyinde % 5 arttı, 2- Bölgede kayıtlı İstihdam ile ilgili farkındalık ve bilinç düzeyi yüzde 10 arttı, 3-İstihdam ile ilgili bölgesel düzeyde masabaşı- saha araştırmaları (4) gerçekleştirildi, 4- İstihdam çalıştayları (5) ve İstihdam Fuarları (2) ile kayıtlı istihdam yerel ağı oluşturuldu, 5- Sosyal taraflara eğitimler verildi (5 farklı alanda- toplam 12 defa- 350 kişiye), 6- İstihdam ile ilgili 5 farklı yayın hazırlandı ve taraflara dağıtıldı, 7- İstihdam ödülleriyle (2) kayıtlı kesim teşvik edildi.
Ulaşılan Sonuç ve Çıktılar
1 Açılış toplantısı, 1 koordinasyon toplantısı yapıldı. Yaklaşık 100 kişi/kurum bilgilendirildi.
1 Samsunda istihdam buluşmaları organizasyonu yapıldı. Özel sektör ve kamu temsilcisi 59 kurum için stant açıldı. İşsizlerle eşleştirme yapıldı. Organizasyonu yaklaşık 3000 kişi ziyaret etti.
İstihdam Buluşmalarında 4 farklı konuda seminer düzenlendi. Yaklaşık 400 kişi iş başvurusunda fark yaratma, başarılı girişimcilik öyküleri, KOSGEB girişimcilik desteği ve inovatif düşünme konularında bilgilendirildi.
Kayıtlı İstihdam Seminerleri Amasya ve Tokat illerinde yapıldı. Yaklaşık 350 genç kayıt içine girmenin önemi ve kayıtdışılığın maliyeti konusunda bilgilendirildi.
Ana Sayfa
Foto Albüm
Haberler
Duyurular
Eğitimler
Belgeler
İletişim
Bu internet sayfası Avrupa Birliği'nin katkılarıyla hazırlanmıştır. Yayının içeriği Kayıtlı İstihdam için Ortak Fayda; Diyalog ve İşbirliği Projesi tarafından oluşturulmuş olup hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
© 2023 SAMSUN TİCARET VE SANAYİ ODASI
oguz@samsuntso.org.tr Tel:3624323626 Faks:3624311038