Tüm Duyurular

Linkler
Önyargılardan Tahliye Proje İnternet Sitemiz Faaliyete Geçti.
TRH4.1.ISEDP/P-03/0563 Ön Yargılardan Tahliye
Proje Genel Bilgileri
Üsküdar Cumhuriyet Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Maltepe Açık Çocuk ve Gençlik Cezaevi ve Paşakapısı Mesleki Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yapılan "TRH4.1.ISEDP/P-03/0563" Proje Referans Numaralı, genç hükümlü ve tutukluların istihdamını hedefleyen bir projedir. Ön Yargılardan Tahliye Projesi 2000 proje arasından seçilmiş bir sosyal Sorumluluk projesidir.
Haberler
ÖN YARGILAR KIRILIYOR! GENÇLER MESLEK SAHİBİ OLUYOR Albüm
5 Eylül 2017 Salı, Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı çerçevesinde TRH4.1.ISEDP/P-03/0563 referans numaralı Ön Yargılardan Tahliye Projesi eğitimlerine devam ediyor.

ÖN YARGILAR KIRILIYOR! GENÇLER MESLEK SAHİBİ OLUYOR

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı çerçevesinde TRH4.1.ISEDP/P-03/0563 referans numaralı Ön Yargılardan Tahliye Projesi eğitimlerine devam ediyor.
Proje Koordinatörü Mesut Demir yaptığı açıklamada,
Proje kapsamında Maltepe Çocuk cezaevinde suça sürüklenen tutuklu gençlerin meslek edindirilmesi ve tahliye sonrası istihdama kazandırılmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında ,”Bilgisayar İşletmenliği, Servis komisi, Aşçı Çırağı, Overlok Makinecisi, İlik Düğme otomatçısı, Reçme Makinecisi, Ütücü” kursları olmak üzere 7 farklı proje başlangıcından bu yana 3’er ve 4’er kez olmak üzere bu gün itibariyle toplamda 21 tekrar / 2928 saat ders yapıldı. Proje hedef kitlesinin 200 tutuklu ve mahkum gençle sınırlı olması rağmen, Yapılan 21 kurs tekrarı ile 272 tutuklu ve mahkûm gence meslek eğitimleri verildiğini açıkladı.

Önyargılardan Tahliye Projesi kapsamında açılan kursların, tamamen tutuklu gençlerin istek ve görüşleri doğrultusunda yapılan anketlerle belirlendiğini belirten Demir, bu doğrultu da her gencin talep ettiği, ilgi duyduğu alanlarda kurs almakta olduğunu söyledi.

Proje kapsamında hedef kitlelerinin 200 tutuklu/mahkum genç olduğunu belirten proje koordinatörü mesut demir, “Bizim temel gayemiz vaat ettiğimiz sayılara ulaşmak değil, biz her sayıyı hayatlarının kurtarılması gereken bir genç ve o gençlerin tekrar suça bulaşmamaları için istihdama katılmaları gereken bir değer olarak görüyoruz” ifadelerinde bulundu.

TEKSTİL SEKTÖRÜNDEKİ İSTİHDAM “MAHKUM GENÇLERE UMUT OLUYOR”
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nden (İTHİB) alınan verilere göre Türkiye’de tekstil ve hazır giyim eşyaları imalatında çalışan sayısı toplam 865 bin civarında. Perakende sektöründe çalışanlar ve diğer yan sektörler ile birlikte bu rakamın toplamda 2 milyona ulaştığı tahmin ediliyor.
Ekonomi Bakanlığı verileri ve hükümetin oluşturduğu başarılı yatırım ve teşvik belgeleri yoluyla kurulan tekstil işletmelerinin istihdam yaratma bakımından başarılı olduğunu ve tekstil ve hazır giyim sektöründe yüzde 37’lik bir artışın olduğu ifade ediliyor.

Suça itilen gençlerin yoğun olarak suça karıştıkları bölgelerde, tekstil ve giyim ürünleri üzerine faaliyet gösteren işletmelerin yaygın oluşu, gençlerin tahliye sonrasında istihdam olanaklarını üst düzey artırarak, gençlerin ülke ekonomisine katkı sağlayacağı ifade edilmektedir.




HİZMET SEKTÖRÜYLE “İSTİHDAM ÖZGÜRLÜĞÜNE”
Turizm bakanlığı verilerine göre Hizmetler sektörü içerisinde yer alan turizm sektöründe 2016 dönemin de 2 milyon 210 bin kişinin istihdam edildiği duyuruldu.
Sektördeki mevcut potansiyelin, Aşçı çırağı ve servis komisi alanlarında sertifika alan mahkum gençlere umut olduğunu ifade eden demir, gençlerimizin otellerde ve restoranlarda istihdam olanaklarından yararlanması için, sektör temsilcileriyle görüşme halinde olduklarını belirtti.

TEKNOLOJİ YAŞAMIMIZIN BİR PARÇASI
“Hemen hemen her alanda teknoloji artık yaşamamızın bir parçası, bu gün her işletme kayıtlarını, işlemlerini ve şirket yönetimlerini elektronik sistemler üzerinden gerçekleştirmektedir. Bilgisayar İşletmenliği (operatörlüğü) kursunu açarken, en öncelikli amacımız mahkum gençlerimizin teknolojiyle bütünleşik olarak analitik düşünme kabiliyetlerinin de artırılmasına olanak sağlamaktır. Bu gün kursumuzda sertifika alan mahkum gençlerimiz Bilgisayar kullanma, işletim sistemleri temelleri, işletim sistemleri gelişmiş özellikleri, kelime işlemci programı, elektronik tablolama, sunu hazırlama, internet ve e-posta yönetim alanlarında bilgi sahibi olmaktadır.” İfadelerinde bulunan proje koordinatörü mesut demir, mahkum gençlerin tahliyeleriyle birlikte, Bilgisayar teknik servisi, web tasarımı, ağ kurulum ve yönetimi, veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi gibi hizmetler veren; web ortamında etkileşimli programlar hazırlayan şirketler ve bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kurum ve kuruluşlarda iş bulabileceklerini, gençlere istihdamları için destek olacak gerekli alt yapı çalışmalarını yürütmekte olduklarını ifade etti.

Projenin Ekim sonu itibariyle yazılacak final raporu ile nihayete erdirileceği öğrenildi.

28 Nisan 2017 CumaProjemiz Ulusal Basında Tanıtıldı
17 Ocak 2017 SalıÖnyargılardan Tahliye Projesi Basın Tanıtım Toplantımızı Gerçekleştirdik
17 Ocak 2017 SalıBir Umut Projesi "ÖNYARGILARDAN TAHLİYE"
Ana SayfaFoto AlbümHaberlerDuyurularEğitimlerEtkinliklerBelgelerİletişim
Bu internet sayfası Avrupa Birliği'nin katkılarıyla hazırlanmıştır. Yayının içeriği Ön Yargılardan Tahliye Projesi tarafından oluşturulmuş olup hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
© 2024 ÜSKÜDAR CUMHURİYET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
cumhuriyetmtal2007@gmail.com Tel:2165328080 Faks:2165328181