Tüm Duyurular

TRH2.2.IQVETII/P-03/398 Moleküler Gastronomi: Yiyecek-İçecek Eğitiminde Yenilik
Proje Genel Bilgileri
Genel Amacı
Yiyecek-İçecek alanında Mesleki ve teknik eğitimin içeriğini geliştirmek ve kalitesini arttırmaktır.

Özel Amacı
Yiyecek-içecek alanındaki güncel gelişmeler doğrultusunda moleküler gastronomi’yi yükseköğretim ve ortaöğretim seviyesinde Türkiye mesleki eğitim sistemine kazandırmak,
Bu yolla ortaöğretim düzeyinde yiyecek-içecek ve gıda teknolojisi alanını, yükseköğretim düzeyinde de gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü cazip hale getirmek,
Mesleki-teknik öğreticilerin mesleki becerilerinin artırılmasını sağlamak,
Üniversite, ortaöğretim kurumu ve sektör arasında işbirliğini geliştirmektir.

Beklenen Sonuçlar
1. Moleküler gastronominin dünyada ve Türkiye’deki önemi hakkında farkındalık oluşturuldu,
2. 7 Öğretmen, 7 öğretim elemanı, 10 öğrenci ve 7 profesyonel aşçı moleküler gastronomi alanında bilgi-beceri-tutum ve davranış geliştirdi,
3. Moleküler gastronomi yeterlilikleri belirlendi,
4. Moleküler gastronominin mevcut yiyecek-içecek müfredatına (orta öğrenim ve yüksek öğrenim) entegrasyonu sağlandı,
5. Müfredatın gerektirdiği öğretim materyalleri geliştirildi,
6. En az bir yeterliliğe ait e-öğrenme materyali hazırlandı,
7. Moleküler gastronomi eğitim ortamı kuruldu.
Ana SayfaFoto AlbümHaberlerDuyurularEğitimlerBelgelerİletişim
Bu internet sayfası Avrupa Birliği'nin katkılarıyla hazırlanmıştır. Yayının içeriği Moleküler Gastronomi: Yiyecek-İçecek Eğitiminde Yenilik Projesi tarafından oluşturulmuş olup hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
© 2024 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ
maksoy@gazi.edu.tr Tel:3124849193 Faks:3124844124