Tüm Duyurular

TRH1.2.PYEIS/P-03/354 Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE)
Proje Genel Bilgileri
Genel Amacı
Turizm sektöründe gençlerin istihdam piyasasının istediği nitelikte yetiştirilmelerinin sağlanarak işgücü piyasasına geçişlerini kolaylaştırmaktır.

Özel Amacı
1. Samsun’da yiyecek-içecek hizmetleri sektörünün ara eleman ihtiyacını karşılayacak uygulama mutfağı kurulması.
2. Samsun’da mesleki eğitim kursları yoluyla yiyecek-içecek hizmetleri sektörlerinde çalışabilecek yeterliliğe sahip 75 kalifiye genç işgücünün yetiştirilmesi.


Beklenen Sonuçlar
1-Gençlerin nitelik kazanmalarını sağlayacak uygulama mutfağı eğitim merkezinin hazır hale gelmesi.
2- 4 branşta toplam 75 genç mesleki eğitimle vasıflı hale geldi.
3- 75 gencin mesleki eğitim yanında beceri, girişimcilik ve danışmanlık hizmetleri ve staj ile istihdam piyasasına dahil olabilecek uyum yeteneklerinin güçlendirilmesi.
4-Vasıflı hale gelen gençlerin istihdamları ile odaya kayıtlı üye işletmelerin eleman taleplerini karşılayacak mekanizmanın oluşturulması.
5-Eğitim alan gençlerde iş fikri geliştirme konusunda motivasyon sağlandı.
6-Eğitim alan gençlerden en az %20’sinin yerel işletmelerde istihdam edilmesi.
Ana SayfaFoto AlbümHaberlerDuyurularEğitimlerBelgelerİletişim
Bu internet sayfası Avrupa Birliği'nin katkılarıyla hazırlanmıştır. Yayının içeriği Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) Projesi tarafından oluşturulmuş olup hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
© 2024 SAMSUN LOKANTACILAR PASTACILAR TATLICILAR ESNAF VE SANATKARLAR ODASI
samsunlokantacilarodasi@gmail.com Tel:3624317662 Faks:3624317667