Tüm Duyurular

TRH3.1.LLLII/P-03/1197 İş'de Kadınlar
Proje Genel Bilgileri
İŞ'DE KADINLAR

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni altında Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II Hibe Programı uygulanmaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’dür.

İŞ’DE KADINLAR projesi, program kapsamında Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Ticaret Borsası, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ve Ordu Genç İnovatif Girişimciler Derneği tarafından yürütülmektedir.

Projenin toplam bütçesi 168.709,51 Avro olup, bu tutarın 20.768,14 Avro’luk kısmı Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ve Ordu Ticaret Borsası‘nın eş finansman katkısıdır.

Proje ile; 25–50 yaş aralığındaki Kadınlar başta olmak üzere, işsiz bireylerin, başarılı bir şekilde topluma entegrasyon ve iş gücüne katılım için temel oluşturan beceri ve yetkinliklerin kazandırılması ve geliştirilmesine katkı sağlanacaktır.

Bu amaç doğrultusunda; Butik Çikolata konusunda Ordu Ticaret ve Sanayi Odası bodrum katına 128 metrekare alanlı bir Meslek Eğitim Merkezi kurularak bireylerin yine Ordu TSO bünyesinde ve diğer kurum ve kuruluşların destekleri ile İş Danışma Birimi oluşturulup sürekli desteklenmesi sağlanacaktır.



Genel Amacı
25-50 yaş aralığındaki Kadınlar başta olmak üzere işsiz bireylerin başarılı bir şekilde topluma entegrasyon ve iş gücüne katılım için temel oluşturan beceri ve yetkinliklerin kazandırılması ve geliştirilmesine katkı sağlamak.

Özel Amacı
PA1 – "Butik Çikolata konusunda Meslek Eğitim Merkezi’nin oluşturulması”
PA2 –‘İş Danışma Birimi oluşturularak bireylerin sürekli desteklenmesinin sağlanması”

Beklenen Sonuçlar
S1 – "İlin proje yazma/yürütme kapasitesinde artış yaşandı."
S2 – “HBÖ’nün bölgede önemine dikkat çekildi."
S3 – “ Butik Çikolatacılık Konusunda Sürekli Eğitim Merkezi Kazandırıldı”
S4 – “Sektörün istihdam olanakları ve ve İhtiyaçlarına yönelik Analizi Gerçekleştirildi.”
S5 – Butik çikolatacılık konusunda mesleki eğitimler neticesinde Kalifiye İşgücü yetiştirildi. (ara eleman,girişimci)
S6 – “Katma değeri yüksek Butik Çikolataya olan ilgi artırıldı”
S7 – Girişimciler ve Girişimci Adayları Danışma ve Yönlendirme hizmetlerinden yararlandı.
S8 –Butik Çikolata üretimi ve satış ünitelerinin kurulumuna yönelik yatırımcılara yol gösterecek doküman hazırlandı.
S9 – İyi uygulama örnekleri yerinde görülerek çikolata sektörüne yeni bir vizyon kazandırıldı.
S10 – Projenin bilinirliği artırıldı.
Ana SayfaFoto AlbümHaberlerDuyurularEğitimlerBelgelerİletişim
Bu internet sayfası Avrupa Birliği'nin katkılarıyla hazırlanmıştır. Yayının içeriği İş'de Kadınlar Projesi tarafından oluşturulmuş olup hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
© 2017 ORDU TİCARET VE SANAYİ ODASI
info@otso.org.tr Tel:4522141077 Faks:4522141999