Tüm Duyurular

TRH4.1.ISEDP/P-03/0559 Dezavantajlı Kişilerin Deri ve Deri Ürünleri Sektöründe M...
Proje Genel Bilgileri
Dezavantajli Kişilerin Deri ve Deri Ürünleri Sektöründe Mesleki Eğitim Yoluyla Topluma Entegrasyonu Projesi (DEZDEM)

Proje deri ve deri ürünleri sektöründeki dört alt sektör (Deri işlenti sektörü, Ayakkabı sektörü, Deri/ Kürk Hazır Giyim sektörü, Saraciye sektörü) projede yer alacaktır.
Haberler
Dezdem İle Dezavantajlı Kişiler İş Sahibi Olacak Albüm
11 Mayıs 2017 Perşembe,
Dezdem ile dezavantajlı kişiler iş sahibi olacak AVRUPA Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen ve mesleki eğitim yoluyla dezavantajlı kişilerin istihdam edildiği Dezavantajlı Kişilerin Deri ve Deri Ürünleri Sektöründe Mesleki Eğitim Yoluyla Topluma Entegrasyonu (DEZDEM) projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.
Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM)'de düzenlenen tanıtım programında, İstanbul Deri ve Deri Ürünleri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB); deri işlenti, ayakkabı, hazır giyim ve saraciyeden oluşan, deri alt sektörlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücüne katkı sağlayacak 'Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip kişileri sektöre dahil edecek projeyi tanıttı.


AVRUPA BİRLİĞİ DESTEKLİ MESLEK EDİNDİRME PROJESİ

DEZDEM projesini, Avrupa Birliği destekli olduğunu kaydeden İBMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, 'Bu proje Avrupa Birliği'nden maddi destek aldığımız, Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın birlikte desteklediği bir proje. DEZDEM, İDMİB tarafından yürütülen, yıllardır entegre olduğumuz Avrupa Birliği ile çalışarak ekibimizle beraber hayata geçirdiğimiz bir proje' şeklinde konuştu.

BELGELERLE İŞ SAHİBİ YAPILACAK

Projenin dezavantajlı bireylerin topluma kazandırılması ve meslek sahibi olmasını sağladığını söyleyen Mustafa Şenocak, konuşmasına şöyle devam etti:

'Sosyal güvenlik kurumlarından maaş alan bireylerden yirmi kişiyi alacağız. Eğitip sınava tabii tutacağız ve belge vereceğiz. Bu belge Avrupa Birliği'nde de geçerli olacak. Diğer yirmi kişi ise yoksul bölgelerde yaşayan, herhangi şekilde imkanı olup da bir meslek sahibi olamayan, vatandaşları proje kapsamında eğitime tabii tutacağız. Geri kalan on kişilik grup ise eşinden ayrılmış, çocuğu olan ve maddi imkanı yeterli olamayan vatandaşlardan seçilecek ve bunlardan aynı süreçlerden geçecek. Kenarda köşede unutulmuş insanları topluma kazandırma, meslek sahibi etmek aynı zamanda bizim sektöre sosyal sorumluluk projesi yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu yaptığımız en önemli projelerden biri. Bunlar, Türkiye kullanılamayan ve Avrupa Birliği tarafından tahsil edilmiş kaynaklardır. Biz bunu kullanmaya çalışıyoruz. Bunun için deri, hazır giyim, saraciye, ayakkabıcı ve tabakhane gibi alt sektörlerde gruplar oluşturduk.'

DEZDEM KURS YERLERİ AÇILIYOR

İnsanların geçimini sağlamaya yardımcı olduğu için büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Şenocak, 'Yetişmiş insan gücüyle ilgili sorunların olduğunu sertifikalı mesleğini bilen eleman ihtiyacına katkıda sağlayacak. Türkiye'de sorun olan mesleki eğitim açığını bu gibi projelerle kapatmaya çalışacağız' dedi.

DEZDEM projesi kapsamında açılacak kurs bölgeleri ise; iş grubunun olduğu Zeytinburnu, Bayrampaşa, Merter, İkitelli ve Başakşehir'de yer alacak.

11 Mayıs 2017 PerşembeDezdem İle Dezavantajlı Kişiler İş Sahibi Olacak
11 Mayıs 2017 Perşembeİstanbul Haberi: DEZDEM ile dezavantajlı kişiler iş sahibi olacak
11 Mayıs 2017 PerşembeDEZDEM ile dezavantajlı kişiler iş sahibi olacak
11 Mayıs 2017 PerşembeDEZDEM ile dezavantajlı kişiler iş sahibi olacak
Ana SayfaFoto AlbümHaberlerDuyurularEğitimlerEtkinliklerBelgelerİletişim
Bu internet sayfası Avrupa Birliği'nin katkılarıyla hazırlanmıştır. Yayının içeriği Dezavantajlı Kişilerin Deri ve Deri Ürünleri Sektöründe Mesleki Eğitim Yoluyla Topluma Entegrasyonu (DEZDEM) Projesi tarafından oluşturulmuş olup hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
© 2017 İSTANBUL DERİ VE DERİ MAMULLERİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (İDMİB)
neriman.ekinci@itkib.org.tr Tel:2124540937 Faks:2124540715